AUF driver arbeidsfiendtlig politikk

Leserinnlegg

Tradisjonelt sett er det 3 partier som har markert seg som oljepartier i Norge: FrP, AP og Høyre. Det er flott at de 3 største partiene i Norge har hatt hodet på rett sted, og stått samlet for å sørge for viktige inntekter til velferdsstaten vår. Det at AUF nå ønsker å endre Arbeiderpartiets standbpunkt om konsekvensutredning  av Lofoten, Vesterålen og Senja, kommer ikke som en overraskelse på meg i det hele tatt.

Når selv LO leder Gerd Kristiansen ønsker konsekvensutredning er det merkelig at disiplene fra AUF ikke følger med i timen. Hele debatten om konsekvensutredning av områdene er bare basert på følelser, og lite fakta. Slik kan ikke landets største ungdomsparti holde på. Det å være mot konsekvensutredning er å være mot kunnskap.

AUF opptrer respektløs ovenfor alle de hundretusener av mennesker i Norge som jobber innenfor oljenæringa med utspillene sine. En må gjerne hoppe i havet for sin sak, men det å tro at Norge skal redde verden ved å slutte å produsere olje, er som å tro på julenissen. Verden blir ikke mindre oljeavhengig av den grunn, og realiteten vil være å gi vekk penger til store oljenasjoner som Saudi-Arabia og Russland. Alle vet at dette gir null kutt i klimagassutslipp, men bare flytter mange arbeidsplasser ut av landet. Dette viser bare hvor uansvarlig politikken til AUF er.

Det er ironisk at AUF skriker at H/FrP ikke gjør nok mot arbeidsledighet, mens de selv sitter å nekter mange arbeidsplasser, og mulig regional utvikling i området. Derfor sier FpU ja til olje i nord, og nei til avvikling av en næring som kommer til å forsette å gi Norge gode inntekter. Disse inntektene skal brukes til å ruste landet for fremtiden ved at vi bygger bl.a. vei, skoler, sykehus og sykehjem. Jeg håper landsmøte til Arbeiderpartiet tar til vettet, og stemmer for full konsekvensutredning. Et kompromiss om å konsekvensutrede kun deler av områdene, eller å gå inn for AUFs forslag vil ikke være noe annet enn å drive arbeidsfiendtlig politikk.

Håkon Lykkebø Strand
Formann Møre og Romsdal FpU

Publisert i Romsdals  Budstikke

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized