Norge kan ikke redde verden

Leserinnlegg

De siste par årene har Norge sett en økning i miljøbevissthet. Mye av dette kommer fra MDG som etter stortingsvalget i 2013 kom inn på Stortinget. Siden har flere partier kastet seg på bølgen, AP, SV, Venstre og Krf har alle satt seg opp på sin høge grønne hest og har den oppfatningen at lille Norge skal redde hele jordkloden og resten av universet.

Ved å redde verden fra miljøsynden så ønsker de nevnte partiene at det norske folk skal betale flere avgifter og skatter, kjøre el-bil, sykle, ta mindre fly og noen går så langt at de vil stenge oljekranen. Dette viser at de nevnte partiene gjør det sosialister har gjort i årevis; tvinger det norske folk. De skal tvinges til å betale mer for å ta seg en flyreise, betale ekstra for å få en pose på handleturen, utvise dieselbiler fra byene i Norge og de vil ta fra flere tusener av hardt arbeidende deres jobb i oljebransjen.

Disse partiene snakker som om Norge er det største miljøsvinet i verden og at å kutte ned litt i Norge vil redusere 68% av verdens miljøutslipp. Beklager, men sånn fungerer det ikke. Norge kan ikke gjøre noe som helst med klimaet og miljøutslippene på verdensbasis uten at de store tungindustri landene som USA, Russland og Kina blir med og kutter i sine utslipp. Disse tre landene har trålere og andre store skip der kun en av dem forurenser mer enn hele Sør-Norge. I Kina går mange med munnbind når de går ut, sånne tiltak vil Norge aldri ta fordi vi kommer aldri til å nå Kinas nivå på miljøutslipp.

Og når en ser AUFs Mani Hussaini holder skjerfet sitt foran munn og nese, hvor han så klager på dårligere lungekapasitet på grunn av Oslo-luften, så kan han takke MDG og AP i byrådet som presset igjennom å ikke har søppeltømming hver uke. Søppelet flyter i Oslos gater fordi de ledende byrådspartiene ville redde Oslo-luften ved å bruke søppelbilen mindre, har ikke dere sett Jul i Blåfjell som først ble vist på NRK i 1999? Blir det for mye søppel så går det og utover luften og miljøet. Søppelet må tømmes oftere, ikke færre ganger.

Det er på tide å stopp dette miljøhysteriet. Ja, det er et problem, med klimaet har vært i konstant forandring i milliarder av år, uten mennesker, uten biler og uten fly. Den eneste måten Norge kan hjelpe er å satse mer på forskning, hvilket kun FrP er villig til å gjøre. Vi er ennå i en arbeidsledighetskrise, vi må velge arbeidsplasser foran klimaproblemet. For lille Norge kan ikke redde verdenPål Jonas E. Mundal
Økonomi- og medlemsansvarlig,
Ørsta/Volda FpU

Først publisert i Møre-nytt og SMP

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized